2017-11-28
2017-12-15
Tekniska nyheter 2017, Björn O Nilsson IVA

2017-11-15
Hur dieselmotorer kan uppfylla både partikel och NOxkrav samtidigt med hjälp av modellering
2017-10-04
"Ägarens roll i företaget". Film och paneldebatt 4:e oktober 2017

Avfallsförgasning vid Kraftvärmeverket

Avfallsförgasning med Örjan Persson, Kraftvärmeverket Västerås

Nu är det dags för ett arrangemang angående avfallsförgasning vid Kraftvärmeverket

Västerås skall använda avfall som bränsle i en ny anläggning. Bränslet förgasas för att sedan eldas i den befintliga fastbränslepannan, panna 4. Pannan drevs först med olja, blev så konverterad till kol, men skall nu använda gasen från förgasaren tillsammans med torv. Härigenom kan man minska kostnaden för bränslen samtidigt som man reducerar utsläppen av fossil koldioxid. Detta är viktigt då tillgången på biobränslen av bättre kvalitet håller på att bli en bristvara, och samtidigt försvinner de gröna el-certifikaten för Mälarenergis panna 5 from 2012.

Örjan Persson, projektledare på Mälarenergi, berättar om anläggningen. Efter presentationen blir det möjligt att ställa frågor och få svar.

Var vänliga och anmäl er på hemsidan, så bjuder Mälarenergi på fika.

När: 2009-04-23 kl. 19:00 - 20:00
Var: Lågtryckaren, Kraftvärmeverket Västerås