HemArrangemangBli medlemLänkarStyrelseArkivKontakt

2018-05-07
Våravslutnig med studiebesök och mat måndagen den 7:e maj 2018, kl 17

2018-04-17
Independent energy and transport supply to islands with autonomous sailing ships
2018-03-22
Future Energy and Air Transport in the Digital Era. Torsdag 22 mars, kl 17:30

Avfallsförgasning vid Kraftvärmeverket

Avfallsförgasning med Örjan Persson, Kraftvärmeverket Västerås

Nu är det dags för ett arrangemang angående avfallsförgasning vid Kraftvärmeverket

Västerås skall använda avfall som bränsle i en ny anläggning. Bränslet förgasas för att sedan eldas i den befintliga fastbränslepannan, panna 4. Pannan drevs först med olja, blev så konverterad till kol, men skall nu använda gasen från förgasaren tillsammans med torv. Härigenom kan man minska kostnaden för bränslen samtidigt som man reducerar utsläppen av fossil koldioxid. Detta är viktigt då tillgången på biobränslen av bättre kvalitet håller på att bli en bristvara, och samtidigt försvinner de gröna el-certifikaten för Mälarenergis panna 5 from 2012.

Örjan Persson, projektledare på Mälarenergi, berättar om anläggningen. Efter presentationen blir det möjligt att ställa frågor och få svar.

Var vänliga och anmäl er på hemsidan, så bjuder Mälarenergi på fika.

När: 2009-04-23 kl. 19:00 - 20:00
Var: Lågtryckaren, Kraftvärmeverket Västerås