2017-11-28
2017-12-15
Tekniska nyheter 2017, Björn O Nilsson IVA

2017-11-15
Hur dieselmotorer kan uppfylla både partikel och NOxkrav samtidigt med hjälp av modellering
2017-10-04
"Ägarens roll i företaget". Film och paneldebatt 4:e oktober 2017

Västerås - Centrum i Automation Region

Västerås är ett världsledande centrum inom automation för process- kraft- och tillverkande industri med ett aktivt kluster, Automation Region, av så väl stora som mindre företag.

Automation omfattar bl.a. processreglering, robotik, drivsystem, energioptimering och industriell IT. Specifikt inom området robotik finns också storsatsningen Robotdalen med centrum i Västerås. Inom Mälardalens Högskola drivs en framträdande forskning inom automation, software engineering och realtid. Under kvällen kommer vi att få höra mer om vad automation är och också se ett par exempel på teknologi levererad från Västerås.

19.00
Kaffe, kaka och välkommen till Automation Center
Vad är automation och vad betyder automation för Västerås framtid
Sven-Arne Paulsson, processledare Automation Region

19.45
Erik Dahlquist berättar om ett par projekt med avancerade automationslösningar ? Modellbaserad styrning vid Eskilstuna Kraftverk och diagnostik och optimering vid Pappersmassakokeri vid Korsnäs, Gävle.
Erik Dahlquist, professor Mälardalen Högskola

20.15