2017-11-28
2017-12-15
Tekniska nyheter 2017, Björn O Nilsson IVA

2017-11-15
Hur dieselmotorer kan uppfylla både partikel och NOxkrav samtidigt med hjälp av modellering
2017-10-04
"Ägarens roll i företaget". Film och paneldebatt 4:e oktober 2017

Morgondagens fabrik integrerar Lean och Green - räcker det?!

När: 2010-03-25 19:00
Var: Sal Lambda på Mälardalens Högskola

Att implementera Lean är idag inte tillräckligt för att vara konkurrenskraftig eftersom det likriktar snarare än differentierar företag. Lean håller på att bli en grundförutsättning för tillverkande företag som vill verka på den globala arenan. En utveckling som kommer snabbt nu är kravet på att integrera miljötänkandet i hur vi bygger och kör våra fabriker. Integreringen av Lean och Green kommer därför att bli en självklar punkt på agendan för detta decennium.

Den intressanta frågan är dels hur vi åstadkommer detta på ett bra sätt, och dels hur långt det kommer att räcka för att göra svensk produktion konkurrenskraftig även i framtiden?

Hur smart och unik behöver vår produktionsstrategi vara för att konkurrera?!

Dessa frågeställningar och några till kommer att diskuteras på föredraget med Monica Bellgran den 25 mars.

När: 2010-03-25 19:00
Var: Sal Lambda på Mälardalens Högskola