2017-11-28
2017-12-15
Tekniska nyheter 2017, Björn O Nilsson IVA

2017-11-15
Hur dieselmotorer kan uppfylla både partikel och NOxkrav samtidigt med hjälp av modellering
2017-10-04
"Ägarens roll i företaget". Film och paneldebatt 4:e oktober 2017

Studiebesök på ABB Machines

Produktionschef Peter Knauer och hans medhjälpare tog emot en rekordstor grupp med över 60 intresserade medlemmar på onsdagens besök hos ABB Machines på Finnslätten.

Peter berättade översiktligt om företaget och deras imponerande produkter. Trots svåra tider så har ABB Machines stora framgångar på världsmarknaden.

Magnus Lundin och Anna Råback tog upp en speciell tillämpning för oljeborrningsfartyg där man har stora framgångar och där man också haft tekniska utmaningar. Speciellt visade man på hur lagarbetet fungerat för att lösa svårfångade vibrationer i ett lager. Mycket intressant och engagerande!

David Bjerhag avslutade genom att prata mer övergripande om generatorer där man tillverkar maskiner upp till 50 MW och inom många tillämpningar, inte minst nya energislag där man är mycket framgångsrik.

Efter avtackning av Peter med den sedvanliga "måntavlan" delades besökarna upp på mindre grupper och en initierad visning av den stora tillverkningsenheten avslutade mötet.

Tack Peter och ABB Machines!

Vid pennan och kameran: Sven-Arne Paulsson