2017-11-28
2017-12-15
Tekniska nyheter 2017, Björn O Nilsson IVA

2017-11-15
Hur dieselmotorer kan uppfylla både partikel och NOxkrav samtidigt med hjälp av modellering
2017-10-04
"Ägarens roll i företaget". Film och paneldebatt 4:e oktober 2017

Presentation av läget inom utvecklingen av Smart grids

Den 2a september kl 17.30 kommer Karl Elfstadius, marknadsansvarig för Smart Grids på ABB, att presentera läget inom utvecklingen av Smart grids.

Karl ElfstadiusSmart grids kallas det nät som skall kunna hantera nya o-stabila produktionsmetoder med mycket sol och vind, såväl som nya laster som elbilar i stor skala. För att slippa bygga ut produktionskapaciteten mer än nödvändigt för att hantera topplaster planerar man att introducera nya möjligheter att styra lasterna genom nya affärsmodeller. Genomförande av dessa kommer att kräva ny mer avancerad mät och automationsteknik.

Demonstrationsanläggningar för den nya tekniken planeras i både Stockholm och Västerås.

Datum: 2010-09-02 kl 17:30
Plats: ABB Mimer, Ingång T7 bottenvåningen

För mer information kontakta:
Erik Dahlquist
erik.dahlquist@mdh.se