HemArrangemangBli medlemLänkarStyrelseArkivKontakt

2018-05-07
Våravslutnig med studiebesök och mat måndagen den 7:e maj 2018, kl 17

2018-04-17
Independent energy and transport supply to islands with autonomous sailing ships
2018-03-22
Future Energy and Air Transport in the Digital Era. Torsdag 22 mars, kl 17:30

Presentation av läget inom utvecklingen av Smart grids

Den 2a september kl 17.30 kommer Karl Elfstadius, marknadsansvarig för Smart Grids på ABB, att presentera läget inom utvecklingen av Smart grids.

Karl ElfstadiusSmart grids kallas det nät som skall kunna hantera nya o-stabila produktionsmetoder med mycket sol och vind, såväl som nya laster som elbilar i stor skala. För att slippa bygga ut produktionskapaciteten mer än nödvändigt för att hantera topplaster planerar man att introducera nya möjligheter att styra lasterna genom nya affärsmodeller. Genomförande av dessa kommer att kräva ny mer avancerad mät och automationsteknik.

Demonstrationsanläggningar för den nya tekniken planeras i både Stockholm och Västerås.

Datum: 2010-09-02 kl 17:30
Plats: ABB Mimer, Ingång T7 bottenvåningen

För mer information kontakta:
Erik Dahlquist
erik.dahlquist@mdh.se