2017-11-28
2017-12-15
Tekniska nyheter 2017, Björn O Nilsson IVA

2017-11-15
Hur dieselmotorer kan uppfylla både partikel och NOxkrav samtidigt med hjälp av modellering
2017-10-04
"Ägarens roll i företaget". Film och paneldebatt 4:e oktober 2017

Vårträff och föredrag - Erfarenheter från att bygga företag

Terminen avslutas vi Mälaren - På Öster Mälarstrand Krog och Café
Lars Hjort
Lars Hjort har tillsammans med partnern Bertil Moritz byggt en grupp av företag. Det började med Transformatoralliansen, där transformatorer byggs med ett företagskoncept med mycket låga fasta kostnader.

Via ett nätverk med en rad företag kan man trots detta vara mycket flexibelt och leverera då man får order. Härefter startades HM Power som sålt hundratusentals individuella mätare för elmätning i enskilda hushåll - Turtle. Under senaste åren har man så satsat på det heta området med laddstolpar för elbilar - Park and charge. Konceptet är att ta betalt för parkeringen, och inkludera elen "gratis". På så sätt slipper man hålla reda på hur mycket el som förbrukas och som skall debiteras.

Vi börjar med föredraget och en diskussion om nyföretagande. Därefter har vi en gemensam middag följt av "mingel". Då blir det tillfälle att diskutera vidare med Lars och övriga.

Datum: 25 maj 2011

Lokal: Öster Mälarstrand Krog och café

Tid: 17:30

Det finns två menyförslag att välja på. Till dessa ingår ett glas vin, öl eller alkoholfritt.

Alternativ 1: Oxfilé med örtpotatisterrin och jordärtskockssås samt rödbetschips

Alternativ 2: Majskyckling med potatisplätt och varm vårsallad

Kostnad: 200 kr betalas kontant på plats vid Öster Mälarstrand Krog och café

OBS! Anmälan är stängd. Eventuella efteranmälningar skickas via e-post till karl-axel.jacobsson@telia.com