2017-11-28
2017-12-15
Tekniska nyheter 2017, Björn O Nilsson IVA

2017-11-15
Hur dieselmotorer kan uppfylla både partikel och NOxkrav samtidigt med hjälp av modellering
2017-10-04
"Ägarens roll i företaget". Film och paneldebatt 4:e oktober 2017

Välkommen till ett studiebesök på Kokpunkten den 22 maj mellan 15:00-17:00

Vi träffas vid Kokpunkten – vid entrén till PEABs kontor, som ligger precis bakom radhusen vid Björnövägen. Kommer ni med bil kan man lämpligen placera bilen bakom TOOLs / gamla Sundströms, runt den stora cisternen som finns där.

Vill man placera sin bil intill Kunskapsskolan, krävs parkeringstillstånd som måste hämtas på PEABs kontor, det är lite bökigare.

Inne på Kokpunktens kontor ska vi först hämta hjälm och väst.

Vi startar sedan  med att göra en rundvandring i det blivande Upplevelsebadet, där taket finns på plats, alla byggnadsplan är färdiggjutna, filter- och  rörsystemen är under montage. Vi gör en rundvandring på c:a en timma. Denna del måste ske på ordinarie arbetstid – sen är det stängt för oss – det är en byggarbetsplats.

Sen vänder vi tillbaka till PEABs huvudkontor.

Där kommer representanter för Kokpunkten att berätta om de vidare planerna med hotell, Science center m.m.

Finns det intresse kan sedan Ångkraftverkets Vänner berätta om sina samlingar. Dessa besöker vi i samlad trupp efteråt.

Hjärtligt välkomna

Karl Axel