2017-11-28
2017-12-15
Tekniska nyheter 2017, Björn O Nilsson IVA

2017-11-15
Hur dieselmotorer kan uppfylla både partikel och NOxkrav samtidigt med hjälp av modellering
2017-10-04
"Ägarens roll i företaget". Film och paneldebatt 4:e oktober 2017

Mänskligheten har i alla tider förlitat sig på tekniken för att lösa större utmatningar. Många tror att tekniken kan hjälpa oss att möta den kommande demografiska utmaningen. Regeringar och EU plöjer ner miljarder i utveckling av robotar som ska ta hand om våra framtida äldre. Japan arbetar med humanoider och androider. Men är vi på rätt spår?

Vad säger användarna idag? Äldrevården har än så länge varit skeptisk till robotlösningar. Varför?

Presentationen kommer att ge svar på dessa frågor och belysa aspekter som man inte får glömma när vi utvecklar och använder robotiklösningar i denna verksamhet.

Presentationen görs av Adam Hagman som arbetar med robotar får vård och omsorg. Robotdalen är ett initiativ som är finansierat av Vinnova och EU som fokuserar på utveckling, implementering och komersiella framgångar av robotikinnovationer för hälsa och vård av äldre.

11 maj kl 17.30. Lambda på MDH. Denna gång bokad som det ska bokas.

2015-05-11
Typ av aktivitet:Seminarium