Flödesbatterier dimensionerar elektrodytor för att kunna generera önskad effekt, medan elektrolytmängden bestämmer energilagringskapaciteten. Detta möjliggör att lagra energi med hjälp av tex sol och vind, och sedan utnyttja den lagrade energin i tex fordon. Elektrolyten kan tankas ungefär som bensin. Detta gör att vi slipper snabbladdning med stor påfrestning på nätet, och själva batteripaketet blir litet och kompakt. Studier har gjort för att se hur man kan ha helelektrifierade lastmaskiner och bussar hos Volvo såväl som batteridrivna tåg hos Bombardier.

Vi kombinerar med att äta en god middag på samma restaurang som då vi besökte ABB Corporate Research för några månader sedan.
Adress: Utvecklingsgränd 31, 722 26 Västerås. Restaurang: Din vän vid spisen.

Vv tag med 100 kronor för middag att betala på plats. Sista anmälningsdag 29 maj 2015.

Vi ses kl: 17:30

2015-06-01