Stefan Thorburn jobbar på ABB Corporate Research med elkraftsystem, och har till uppgift att följa utvecklingen på elmarknaden för att ABB ska förstå vad som händer, och bilda sig en uppfattning om hur det ser ut framåt. Allt förstås för att ABB ska ha rätt strategi.
Det har hänt, och händer mycket. Förr steg elbehovet, och elproduktionen, ständigt. Sedan några år sjunker elbehovet, och en del produktionsanläggningar läggs ned. Dessutom kommer det till vindkraft och solceller, som visserligen kräver rätt stora investeringar, men när de väl står där, så är den direkta produktionskostnaden låg, och dessutom producerar de när det blåser, eller när solen skiner, oberoende av om elen just då behövs. Hur förväntas elmarknaden och vi konsumenter att påverkas av detta?

Föredraget är på MDH i hörsal Lambda. Onsdagen 21 September kl 17:30.

2016-09-21
Typ av aktivitet:Seminarium