Synerleap startade under 2016 med fyra företag, men med syftet att stöda ett antal teknikföretag att utvecklas med stöd från ABB mfl. Man får bla stöd i form av mentorskap, får utnyttja ABB Corporate Reserachs labresurser mm. Peter Löfgren berättar vidare om detta.

Inger Sjölund-Bengtsson fick vårt stipendium för KOMTEK för några år sedan, och arbetar nu som pedagog på Expectrum i Skrapan. Här får skolungdomar och barn prova på att göra olika experiment, printa med 3-D printer, programmera lego-robotar osv. Vår stipendiat Linda Wennlöf berättar om hur hon som lärare dels utnyttjar dessa resurser, men också om verkligheten ute i en högstadieskola som Irsta-skolan.

Lambda på MDH kl 17.30 den 19 Januari.