Naiad - undervattensrobotar som rensar upp i Östersjön

Sistaårseleverna vid civilingenjörsutbildningen i robotik, vid MDH, presenterar frukten av höstens arbete - Naiad. Ett projekt med målet att skapa en undervattensrobot. Arbetet som utförts ska öppna upp för att, på sikt, sända ut ett helt stim av robotar som ska lokalisera olika typer av farliga objekt på Östersjöns botten. Det kan till exempel handla om tunnor med giftigt avfall som dumpats eller minor och ammunition som ligger kvar sedan krigstiden.

Under presentationen kommer ni att få en inblick i hur de designat elektroniken, mjukvaran och konstruktionen. Ni får se de framsteg som gjorts i utvecklingsarbetet, samt hänga med på en rundtur i verkstaden.

Låter detta intressant? Anmäl dig då nedanför.

Tid: 17.30, 20/1 - 2014

Plats: I salen Lambda, Mälardalens högskola, Västerås